Blue Host logó
Szöveges logó

Telefon: (06) 26 784 078
Telefax: (06) 1 700 BLUE
Mobil: (06) 20 379 7913

Adatvédelmi elveink

A szolgáltatások nyújtása kapcsán elengedhetetlen, hogy felhasználóinktól bizonyos - személyes illetve más természetű - adatokat kérjünk be. Mind a személyes adatok tárolására és biztonságára vonatkozó jogszabályi és egyéb előírások, mind pedig a szolgáltatás nyújtásával együtt járó erkölcsi felelősségérzet komoly feladatot ró ránk. Ennek igyekszünk a legteljesebb mértékben megfelelni.

Minimális adatbekérés

A felhasználóinktól minden esetben csak az elengedhetetlenül szükséges adatokat kérjük be. Tételesen, a web-szolgáltatás nyújtásához, a számlázáshoz szükség van néhány alapvető adatra: a felhasználó nevére és lakcímére, illetve a cég nevére és székhelyére; a kapcsolattartás érdekében szükségünk van a felhasználó e-mail címére és telefonszámára, esetleg fax-számára. A domain-nevek bejegyzéséhez emellett esetleg további adatokat kérhetnek a regisztrátorok, ezeket természetesen be kell kérnünk a felahsználóinktól. Ilyen adat a magyar domain-nevek esetében a felhasználó személyi igazolványának száma, ileltve céges megrendelés esetén a cég adószáma.

Az elengedhetetlenül szükséges adatokon felül azonban semmilyen felesleges információt nem kérünk ügyfeleinktől. Tételesen, nem kérjük a felhasználó anyja nevét, személyi számát, cég esetében a bankszámla-számot.

Rendeltetésszerű felhasználás

Az elengedhetetlenül szükséges adatokat kizárólag a rendeltetésüknek megfelelően használjuk. Az adatokat soha nem adjuk ki harmadik személynek; ettől csak a törvényben előírt kötelezettség teljesítése, elsősorban jogerős bírósági végzés esetén térünk el. A megadott elérhetőségi adatokat - lakcím, telefonszám, e-mail cím - csak a szolgáltatás nyújtásához szükséges mértékben használjuk fel, azaz számlaküldésre, az esetleges számlázási vagy egyéb problémák megoldásához szükséges levelezésre, a szolgáltatással kapcsolatos közérdekű közlések továbbítására.

Nem használjuk fel az adatokat reklám, a felhasználó által nem igényelt információ küldésére.

Biztonságos őrzés

Gondoskodunk az adatok őrzéséről, így azokhoz idegen nem férhet hozzá. Az adatokat mind hagyományos adathordozón - paíron -, mind pedig elektronikus formában biztonságos helyen és módon tároljuk. Az adatokat kódolva, illetve elzárt helyen tároljuk.

A felhasználók adatait nem tároljuk és nem duplikájuk az internet felől elérhető szervereken, így az illetéktelen hozzáférés kockázata elenyésző.